flickr

The Road


John Hillcoat yönetmenliğinde 2009 yılında yayınlanan Post-Apokaliptik türünün en iyi örneği olma özelliğini taşıyan 111 dakikalık enfes bir serüven The Road. Baş rollerini; Viggo Mortensen (Man), Kodi Smit-McPhee (Boy) ve Charlize Theron (Woman)'un paylaştığı film, Cormac McCarthy'nin aynı adı taşıyan romanından beyaz perdeye uyarlanmıştır. İçinde bulunduğumuz zor dönemlerin gelecek kuşaklara olan mirasını özetleyen, duygu iniş-çıkışlarında eşi benzeri bulunmaz sahneler yaratan dahiyane bir yapım.
Her ne kadar kıyamet sonrası bir bilim kurgu olarak ele alınması gereken bir yapım olsa da pek de gerçekdışılık, hayal perestlik barındırmayan bir film olma özelliğini de taşımaktadır The Road. Açlığı, hiçliğin ortasında, intiharın eşiğinde acımasız ve soğuk hayata tutunmaya çalışan acizane bir baba ve oğulu hayal edin. Ve tam da bütün bu kurgunun ortasında, boş bir amaca odaklanmış baba ve oğlun çarpıcı hikayesi, izlenirken sorgulatan, sorguladıkça çarpık sistemimizin kaçınızlmaz sonunu özetleyen, izlenmesi ve izletilmesi gereken bir başyapıt olarak karşımıza çıkıyor.

Şahsi Kanaatim 9,5/10
IMDb Puanı ise 7,3



Share this:

YAZAR HAKKINDA

Ceyron Louis

2010-14 yılları arasında Mersin Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nde okudu. Bölümününden birincilik, fakültesinden ise ikincilik derecesi ile mezun oldu. Akademik çalışmalar, yazarlık, fotoğrafçılık ve grafikerliğe dair ürettiği ürünler ile eleştirel akla katkılarını sunmaya devam etmektedir.

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 yorum :

Yorum Gönder