flickr

Snowpiercer


Joon-ho Bong'un yönetmenliğini üstlendiği yapım 2013 yılında izleyiciler ile buluştu. Toplamda 126 dakika süren Snowpiercer'in baş rollerinde ise Chris Evans (Curtis), John Hurt (Gilliam), Kang-ho Song (Namgoong Minsoo), Jamie Bell (Edgar) ve Tilda Swinton (Mason) yer alıyor. Post apokaliptik bir kurgu ile izleyicilerinin karşısına çıkan Snowpiercer, buzlarla örtülü bir dünya anlatısını bizler için beyaz perdeye taşıyor. Bildiğimiz Dünya'nın sonunu getiren iklim değişikliğinin ardından, kapitalist hakim sistemi temalaştırılarak oluşturulan, sonsuz makineye sahip kar kırıcı bir tren aracılığıyla öyküleştirilen, oldukça çarpıcı bir yapım Snowpiercer.
Trenin en alt seviyesinde, oldukça zor şartlar altında yaşamaya mahkum edilen alt kademe sınıfın, trenin hakimiyetini ele geçirme girişimi büyük bir isyanın başlangıcı olacaktır. Curtis'in liderliğinde, ele geçirilen her vagonla birlikte artan ihtişam ve sefahat görüntüleri, güncel neo-liberal ahlakın oldukça belirgin iz düşümlerini izleyicilerin karşısına çıkarıyor.

IMDb Puanı 7/10
Şahsi Kanaatim 6.5/10

Share this:

YAZAR HAKKINDA

Ceyron Louis

2010-14 yılları arasında Mersin Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nde okudu. Bölümününden birincilik, fakültesinden ise ikincilik derecesi ile mezun oldu. Akademik çalışmalar, yazarlık, fotoğrafçılık ve grafikerliğe dair ürettiği ürünler ile eleştirel akla katkılarını sunmaya devam etmektedir.

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 yorum :

Yorum Gönder