flickr

Der Untergang


Oliver Hirschbiegel'in yönetmenliği ile 2004 yılında izleyici karşısına çıkan Downfall adlı yapım, toplamda 156 dakikalık bir izlenim keyfi sunuyor. Joachim Fest'in kitabından uyarlanan filmin senaryosundan ise Bernd Eichinger sorumlu. Baş rollerini Bruno Ganz (Adolf Hitler), Alexandra Maria Lara (Traudl Junge) ve Ulrich Matthes (Joseph Goebbels)'in paylaştığı Downfall'da Nazi Lideri Adolf Hitler'in Berlin'de ki son anlarına tanıklık ediyoruz. Filmde 6 milyondan fazla Yahudi kökenli insanın soykırıma uğramasında ve tüm Avrupa Halkları'nın muazzam kayıplar vermesine sebep olan dahi lider Adolf'un son anlarında yaşadığı sıkıntı dolu hayatına konuk oluyoruz.
Son anlarında, art arda aldığı yenilgiler ile birlikte giderek yalnızlaşan Adolf Hitler'in delilik sınırlarında gezen bunaltıları ile sıkıntı yüklü bir 156 dakikaya hazır olun. Her şey bir tarafa, milyonlarca SS destekçisi Alman tarafından bir peygamber olarak görülen Hitler'in, intihar etmesinden hemen önce sarf ettiği sözleri hatırlamakta yarar var: "Yarın sabah milyonlar tarafından lanetleneceğim. Ama elden ne gelir? Kader..."

IMDb Puanı 8.3/10
Şahsi Kanaatim 9.5/10


Share this:

YAZAR HAKKINDA

Ceyron Louis

2010-14 yılları arasında Mersin Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nde okudu. Bölümününden birincilik, fakültesinden ise ikincilik derecesi ile mezun oldu. Akademik çalışmalar, yazarlık, fotoğrafçılık ve grafikerliğe dair ürettiği ürünler ile eleştirel akla katkılarını sunmaya devam etmektedir.

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 yorum :

Yorum Gönder