flickr

Ip Man


Çin yapımı, 2008 çıkış yılı ile beyaz perdeye taşınan dört dörtlük bir film IP Man. Wing-Chun dövüş tekniğini dış dünyaya açık bir şekilde öğreten Yip Man'in hayatından yola çıkarılarak hazırlanan filmde baş rolleri; Donnie Yen(Ip Man), Siu-Wong Fan(Jin Shan Zhao) ve Simon Yam(Zhou Qing Quan) paylaşıyor. Bruce Lee ve daha bir çok dövüş ustasının hocalığını yapan Yip Man'in hayatına; Japon istilası altında ezilen halk ve doğruluktan şaşmayan, tüm zorluklara rağmen ezilenlerin yanında yer almış bir üstat olarak dikkat çekiliyor.
Doğru olduğuna inandığı değerler adına sonuna kadar mücadele eden bir adam Yip Usta. Türü sevenler, aksiyonun yanı sıra duygusal sahnelerinde yoğunlukta olduğu ustaca harmanlanmış bir dövüş filmi arıyorlarsa, bu yapımı kaçırmamaları gerekiyor. Yönetmenliğini Wilson Yip'in yaptığı film kaçırılmaması, açık fikirlilikle izlenmesi gereken mükemmel bir izlenim şansı sunuyor. İzleyin, izlettirin...

Şahsi Kanaatim 9,5/10
IMDb Puanı ise 8.1/10



Share this:

YAZAR HAKKINDA

Ceyron Louis

2010-14 yılları arasında Mersin Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nde okudu. Bölümününden birincilik, fakültesinden ise ikincilik derecesi ile mezun oldu. Akademik çalışmalar, yazarlık, fotoğrafçılık ve grafikerliğe dair ürettiği ürünler ile eleştirel akla katkılarını sunmaya devam etmektedir.

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 yorum :

Yorum Gönder