flickr

The Newsroom


Aaron Sorkin imzalı ve HBO yapımı olarak 2012 yılı Temmuz Ayı'nda izleyici ile buluşturulan enfes bir dizi Newsroom. Baş rollerini Jeff Daniels (Will McAvoy), Emily Mortimer (Mackenzie MacHale) ve John Gallagher Jr. (Jim Harper)'ın paylaştığı dizi gerçek haberciliğin nasıl yapılması gerektiğini sorgulayarak, günümüz medya yapılanmalarına yapıcı eleştiri niteliği taşıma görevini üstleniyor. Zaman zaman artış gösteren ABD şoven söylemlerini göz ardı edebilirseniz; gerek senaryonun kurgulanışı, ABD ve dünya medyasında büyük yankı uyandıran güncel olayların dizi ile bağlaştırılması gerekse de oyuncular arası yüksek tempoda ilerleyen, oldukça ağır, entellektüel içerikli söz dizimleri yapımın kalitesini anlamayı kolaylaştırıyor.
Tek kelime ile harika; izlenilmesi, izletilmesi gereken şairane bir yapım. Haberlerin seçim, eleme, işlem ve sunum aşamalarını karakterlerin özel yaşamları ile mükemmel bir şekilde harmanlayarak izleyicinin beğenisine sunan üstat Aaron Sorkin'in önünde bir kez daha saygı ile eğiliyorum.

IMDb Puanı 8.8/10
Şahsi Kanaatim 9.5/10



Share this:

YAZAR HAKKINDA

Ceyron Louis

2010-14 yılları arasında Mersin Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nde okudu. Bölümününden birincilik, fakültesinden ise ikincilik derecesi ile mezun oldu. Akademik çalışmalar, yazarlık, fotoğrafçılık ve grafikerliğe dair ürettiği ürünler ile eleştirel akla katkılarını sunmaya devam etmektedir.

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 yorum :

Yorum Gönder