flickr

Detachment

Yönetmenliğini Tony Kaye'in yaptığı yapımda senaristlik ise Carl Lund'a düşüyor. Toplamda 97 dakika süren Detachment, izleyenleri büyük bir kopuşun sınırlarına sürüklüyor. Filmin baş rol oyuncuları arasında ise Adrien Brody (Henry Barthes), Marcia Gay Harden (Principal Carol Dearden), James Caan (Mr. Charles Seaboldt), Christina Hendricks (Ms. Sarah Madison), Lucy Liu (Dr. Doris Parker), Sami Gayle (Erica) yer alıyor. Melankolik bir havada seyreden yapım, anlatımda ki ustalığı ile sizleri duygusal bir çöküşün eşiğine bırakıyor.
Amerikan eğitim sistemini eleştirel bir tavırla irdeleyen yapım, bütün çarpıklığı ile sistemin kapitalleşen dünyasını anlatmadaki başarısıyla göz dolduruyor. Öyle ki izleyenlerin, eğitimci olmanın gerçekte ne demek olduğuna dair büyük soru işaretleri ile baş başa kalmasına olanak sağlıyor. Detachment, izlenilmesi gerekenler listenizde üst sıralarda yer edinmeli. Adrien Brody'in oyunculukta devleştiği yapım, öğretmenlik mesleğinin gerçekte nasıl icra edilmesi gerektiğini de; kendisine öğretmen adlandırmasını yakıştıranların yüzlerine çarparak ortaya koyuyor
...
IMDb Puanı 7.6/10
Şahsi Kanaatim 9,5/10

Share this:

YAZAR HAKKINDA

Ceyron Louis

2010-14 yılları arasında Mersin Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nde okudu. Bölümününden birincilik, fakültesinden ise ikincilik derecesi ile mezun oldu. Akademik çalışmalar, yazarlık, fotoğrafçılık ve grafikerliğe dair ürettiği ürünler ile eleştirel akla katkılarını sunmaya devam etmektedir.

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 yorum :

Yorum Gönder