flickr

The Ides of March


ABD yapımı olarak 2011 yılında vizyona giren "Zirveye Giden Yol" George Clooney'in yönetmenliği ile izleyicinin beğenisine sunuluyor. Baş rollerini Paul Giamatti (Tom Duffy), George Clooney (Governor Mike Morris), Philip Seymour Hoffman (Paul Zara) ve Ryan Gosling (Stephen Meyers)'in üstlendiği yapım 101 dakikalık mükemmel bir izlenim keyfini izleyicilerin beğenisine sunuyor. Politikayı nasıl tanımlarsınız? Oy toplama süreçleri mi? Akli seçimler doğrultusunda, siyasi iktidarları kontrol etme imkanları mı? Ya da daha gerçekçi bir yaklaşım ile yalanlar üzerine kurulu bir iletişim süreci mi?

İnsanlar iki yüzlüdür derler ama iş politikaya gelip dokunduğunda, işte o önemli anda bırakın iki yüzü, bin bekli de daha fazla maske arkasına saklanarak ilerlersiniz. İlerlemek mecburiyetinde bırakılırsınız! Korkutucu bir benzerliktir aramızdaki. Ama insanoğlu söz konusu olan, inkar etmek en temel içgüdümüzdür. George Clooney'nin yazıp yönettiği film izlenmesi, izletilmesi gerekenlerden... Yapım aynı zamanda, ABD ve dünya siyasetinin arka planınında işlerlik gören kirli politika oyunların benzersiz bir sunumu olma özelliği de taşıyor.

Şahsi Kanaatim 8/10
Ryan Gosling'in mükemmel oyunculuğuna ise 10/10
IMDb Puanı ise 7.3/10

Share this:

YAZAR HAKKINDA

Ceyron Louis

2010-14 yılları arasında Mersin Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nde okudu. Bölümününden birincilik, fakültesinden ise ikincilik derecesi ile mezun oldu. Akademik çalışmalar, yazarlık, fotoğrafçılık ve grafikerliğe dair ürettiği ürünler ile eleştirel akla katkılarını sunmaya devam etmektedir.

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 yorum :

Yorum Gönder