flickr

12 Angry Men

Sidney Lumet yönetmenliğinde 1957 yılında çekilmiş mükemmel bir baş yapıt! Baş rollerinde dönemim ABD film starlarından Henry Fonda (Juror #8), Lee J. Cobb (Juror #3) ve Martin Balsam (Juror #1) ve başka 9 muhteşem aktör de yer alıyor. Yazın en sıcak gününde, siniri burnunda 12 adamı bir odaya topladığınızda işler kontrolden çıkabilir. Hele ki işin ucunda genç bir çocuğun yaşamı varsa, işte o zaman insanoğlunun irrasyonelliği gözler önüne tüm çarpıcılığı ile serilir. Muhteşem sistemlerini övgü niteliğinde çekilen filmin kontrolden çıkarak bir yergi dizisi halini almasınında altını çizmek gerekiyor.
Yapım yılının eski olsaması sakın sizleri karamsarlığa sürüklemesin, iddia ediyorum ki milyon dolarlar harcanarak çekilen günümüz sinema filmlerinin sunduğundan en az on kat daha güzel 96 dakikalık bir maceraya sürükleniceksiniz. Yapımın yazarlığını ise Reginald Rose üstleniyor. İzlemeli, izletmeli, izlenmesini salık vermelisiniz ki böylesi güzel bir yapım görmezden gelinmesin.


Şahsi Kanaatim 10/10
IMDb Puanı ise 8.9/10


Share this:

YAZAR HAKKINDA

Ceyron Louis

2010-14 yılları arasında Mersin Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nde okudu. Bölümününden birincilik, fakültesinden ise ikincilik derecesi ile mezun oldu. Akademik çalışmalar, yazarlık, fotoğrafçılık ve grafikerliğe dair ürettiği ürünler ile eleştirel akla katkılarını sunmaya devam etmektedir.

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 yorum :

Yorum Gönder