flickr

God Bless America

Bobcat Goldthwait yönetmenliğinde 105 dakikalık eğlenceli ve bir o kadar da kafa karıştırıcı bir yapım God Bless America. Baş rollerini Joel Murray (Frank) ve Tara Lynne Barr (Roxy)'nin üstlendiği filmin yazarlığında ise yönetmen Bobcat Goldthwait yer alıyor. Her ne kadar uç noktalarda ilerleyen film, içinde bulunduğu sistemin eleştirisini olumsuz yönlerden ele alıyor olsa da Hollywood'dan böylesi bir yapımın çıkmış olması kafa karıştırıyor.
Şiddet içeren ögelerin aşırılıkla kullanılması eleştiri odaklarının bir nebze de olsa çarpıtılmasına sebebiyet verse dahi, bu denli açık sözlü bir yapımı izlememize olanak sağlayan tek dayanak noktası da bu olumsuzluk olsa gerek. Fazla detaya inmeden, yalnızca ABD değil tüm dünyanın baş belası haline gelen medya kavramına objektif bir eleştirellik tavrı takınarak irdeleyen bu yapım, kaçırılmaması gerekenler arasında yer edinmesini biliyor.

Teşviki için;
 Şahsi Kanaatim 9/10
IMDb Puanı ise 7,4/10



Share this:

YAZAR HAKKINDA

Ceyron Louis

2010-14 yılları arasında Mersin Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nde okudu. Bölümününden birincilik, fakültesinden ise ikincilik derecesi ile mezun oldu. Akademik çalışmalar, yazarlık, fotoğrafçılık ve grafikerliğe dair ürettiği ürünler ile eleştirel akla katkılarını sunmaya devam etmektedir.

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 yorum :

Yorum Gönder