flickr

The Fifth Estate


Yönetmenlik koltuğunda Bill Condon'un oturduğu yapım, 2013 yılının Ekim ayında sinema severler ile buluştu. Toplamda 128 dakika süren yapımın senaryosu ise Daniel Domscheit-Berg, David Leigh'in biyografilerine dayanmakta. WikiLeaks adlı sızıntı sitesinin kurucusu Julian Assange ve takım arkadaşlarının başından geçen ortak hikayenin dramatize edilerek işlendiği yapım, ifade özgürlüğü ve gözetim toplumu kavramlarını da yakın bir perspektiften, izleyicinin yorumuna sunuyor.
Assange rolünü, son dönemde yer aldığı uluslararası yapımlarda ortaya koyduğu olağanüstü performanslar ile adından çokça söz ettiren Benedict Cumberbatch oynamakta. Filmin diğer baş rol oyuncuları ise; Daniel Brühl (Daniel Berg), David Thewlis (Nick Davies). Enformasyon savaşlarının fitilini ateşleyen WikiLeaks sızıntısına dair genel bir fikir sahibi olmak istiyorsanız, kaçırmamanız gereken bir yapım Beşinci Kuvvet
...


IMDb Puanı 5.9/10
Şahsi Kanaatim 8/10

Share this:

YAZAR HAKKINDA

Ceyron Louis

2010-14 yılları arasında Mersin Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nde okudu. Bölümününden birincilik, fakültesinden ise ikincilik derecesi ile mezun oldu. Akademik çalışmalar, yazarlık, fotoğrafçılık ve grafikerliğe dair ürettiği ürünler ile eleştirel akla katkılarını sunmaya devam etmektedir.

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 yorum :

Yorum Gönder