flickr

V for Vendetta

Yönetmenliğini James McTeigue'nin üstlendiği, baş rollerinde ise Hugo Weaving(V), Natalie Portman(Evey Hammond) ve Rupert Graves(Dominic)'in yer aldığı film, 2005 ABD yapımı olarak izleyicilerin beğenisine sunuldu. 
Alan Moore'un aynı ismi taşıyan çizgi romanından beyaz perdeye uyarlanan V for Vendetta filmi, Guy Fawkes'ın gerçek hayatından esinlenerek senaryolaştılmıştır.
Özgürlük yolunda büyük bir komplo girişimine imza atma niyetinde olan V'nin hikayesi, 140 dakikalık nefes kesici bir mücadele ile izleyicilerin karşısına çıkıyor. Kaçırılmaması gereken ve idealler uğruna verilen muazzam bir mücadelenin enfes bir şekilde irdelendiği, başyapıt değeri taşıyan görsel bir şölen! Her ne kadar da yapım bağlı bulunduğu düzen içerisinde, izlenme ve kazanma stratejisine göre çeki düzen verilerek sunulmuş olsa da tereddütsüz izlenmesi, izletilmesi gereken yapımlar arasında yer alması gerekmektedir.

Şahsi kanaatim 9/10

IMDb Puanı ise 8.2/10 




Share this:

YAZAR HAKKINDA

Ceyron Louis

2010-14 yılları arasında Mersin Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nde okudu. Bölümününden birincilik, fakültesinden ise ikincilik derecesi ile mezun oldu. Akademik çalışmalar, yazarlık, fotoğrafçılık ve grafikerliğe dair ürettiği ürünler ile eleştirel akla katkılarını sunmaya devam etmektedir.

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 yorum :

Yorum Gönder