flickr

The Fall


Tarsem Singh'in yönetmenliğinde 2006 yılında izleyici karşısına çıkan The Fall, toplamda 117 dakika sürüyor. Senaryoda Dan Gilroy ve Nico Soultanakis yer aldığı bu yapımda asıl övgüyü hak edenlerse sanat direktörleri. Baş rollerinde Lee Pace (Roy Walker / Red Bandit), Catinca Untaru (Alexandria), Justine Waddell (Nurse Evelyn / Sister Evelyn)'in yer aldığı filmde herhangi bir özel efekt kullanılmadığına da ayrıca dikkat çekmek gerekiyor. 18 farklı ülkede ve 26 farklı gerçek mekanda çekimleri gerçekleştirilmiş olan bu yapımda, destansı bir görsel şölene hazır olun.
Bir çocuğun hayal dünyasının ne kadar saf ve temiz olduğuna hayretler içerisinde kalarak adım atacağınız bu yapımda, herhangi bir çarpıcı hikaye beklemeyin. Beklenmedik, şaşırtıcı bir sonla karşılaşmayacaksınız. Hayır... Ama çok daha önemlisi gerçek sinema keyfini alacağınıza hiç şüpheniz olmasın. Olağanüstü görsel efektler ile milyonlarca dolarlık bütçesi ile izleyenlerini kandırmayı amaçlayan Hollywood yapımlarına büyük bir tokat niteliği taşıyan bu yapımın önünde şapka çıkarmamak da içten bile değil. Yalnızca 1 milyon Euro gibi düşük bir bütçe ile böylesi muazzam bir yapımın ortaya çıkmış olması da oyuncuların ve film ekibinin başarısını ortaya koyuyor. Ne denir, kimi zaman ağlayacağınız, kimi zaman da Alexandria'nın sevimlilikleri ile kahkahalar atacağınız bu yapımı ailenizle birlikte gönül rahatlığı ile izleyebilirsiniz.

IMDb Puanı 7.9/10
Şahsi Kanaatim 10/10

Share this:

YAZAR HAKKINDA

Ceyron Louis

2010-14 yılları arasında Mersin Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nde okudu. Bölümününden birincilik, fakültesinden ise ikincilik derecesi ile mezun oldu. Akademik çalışmalar, yazarlık, fotoğrafçılık ve grafikerliğe dair ürettiği ürünler ile eleştirel akla katkılarını sunmaya devam etmektedir.

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 yorum :

Yorum Gönder