flickr

Fargo


Billy Bob Thornton (Lorne Malvo), Martin Freeman (Lester Nygaard), Allison Tolman (Molly Solverson)'un baş rollerini paylaştığı 2014 yapım yılı ile FX Kanalı tarafından duyurulan enfes bir dizidir Fargo. İlk bölümü 15 Nisan 2014'te yayınlanan ve yayınlandığı andan itibaren izlenme rekorları kıran Fargo, gerçek olaylardan esinlenerek senaryolaştırılması ile de dikkatleri üzerine çekiyor(?) Lorne Malvo karakteri ile oyunculukta devleşen Billy Bob Thornton'un vahşi yaşam teorisini sistemleştirdiği yapımda, hayat denen oyun içerisinde modern insan aldatmacanın temellerine inmeye çalışılıyor.
Sherlock dizisi ve The Hobbit üçlemesi gibi son dönemde adından çokça söz ettiren büyük bütçeli ve bol ödüllü yapımlarda yer alan Martin Freeman, Fargo'da canlandırdığı Lester Nygaard karakteri ile izleyenleri büyülemeyi başarıyor. Dizi aynı ismi taşıyan 1996 yapımı Coen kardeşler tarafından yönetilmiş ve bir çok ödül kazanan Fargo (film) den esinlenerek dizi haline getirilemesi nedeni ile de ayrıca dikakt çekici. Her ne kadar dizinin başlangıcında yaşanmış bir hikayeden alınmış bir öykü denilse de, bu hile yönetmen tarafından baş vurulan bir aldatmacadan ibarettir. Olaylar gerçeklere dayansa dahi, dizi de karakterlerin tamamı usta bir kurgunun ürünüdür. Ve Malvo, ne kurgu ama! 

IMDb Puanı 9.1/10
Şahsi Kanaatim 9.5/10

Share this:

YAZAR HAKKINDA

Ceyron Louis

2010-14 yılları arasında Mersin Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nde okudu. Bölümününden birincilik, fakültesinden ise ikincilik derecesi ile mezun oldu. Akademik çalışmalar, yazarlık, fotoğrafçılık ve grafikerliğe dair ürettiği ürünler ile eleştirel akla katkılarını sunmaya devam etmektedir.

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 yorum :

Yorum Gönder