flickr

Cloud Atlas


Run Lola Run'ın yönetmeni Tom Tykwer ve Matrix’in  yaratıcıları Watchowski Kardeşler (Andy Wachowski ve Lana Wachowski) ortaklığında 26 Ekim 2012 tarihinde izleyici karşısına çıkan yapım, 172 dakikalık bir izlenim keyfi sunuyor. Baş rollerini; Tom Hanks (Dr. Henry Goose / Hotel Manager / Isaac Sachs), Halle Berry (Native Woman/Jocasta Ayrs/Luisa Rey/Indian Party Guest/Ovid/Meronym),  Jim Broadbent (Captain Molyneux/Vyvyan Ayrs/Timothy Cavendish/Korean Musician/Prescient 2), Hugo Weaving (Haskell Moore/Tadeusz Kesselring/Bill Smoke/Nurse Noakes/Boardman Mephi/Old Georgie), Jim Sturgess (Adam Ewing / Poor Hotel Guest / Megan's Dad), James D'Arcy (Young Rufus Sixsmith / Old Rufus Sixsmith / Nurse James), Ben Whishaw ve Doona Bae (Tilda / Megan's Mom / Mexican Woman) paylaşıyor.
4 faklı hayat hikayesi ve 1800'lerden 2100'lere kadar uzanan geniş bir zaman dilimini ele alan Cloud Atlas, izleyicisinden de tam not aldı. Temel olarak reankarnasyon felsefesini işleyen yapım, yarım kalmış hikayelerin hayat çizgimizde tekrar ve tekrar yaşandığını ifade ediyor. Bir taraftan elinizi taşın altına koyun diyen film, diğer taraftan da hayatın bir dalgalanmadan ibaret olduğunu, zaman zaman alçalış ve yükselişlerin yaşanmasının kaçınılmaz olduğunun mesajını veriyor. Makyajlardan tutun da oyuncular ve yönetmenlerin eşsiz ustalığına kadar dört dörtlük bir yapım olduğunu 172 dakikalık oldukça uzun bir sürede bizlere ispatlıyor Bulut Atlası. Mevcut kapital sistem anlayışına da göndermeler barındıran sinema filmi, 10 milyar dolarlık dev bütçeli bir gişe filmi olarak dikkatleri üzerine çekiyor. Büyük Britanya’lı yazar David Mitchell imzasını taşıyan Cloud Atlas romanından uyarlanan yapımın izlenim keyfini sizlerin beğenisine sunuyorum.

IMDb Puanı 8.8/10
Şahsi Kanaatim 10/10



Share this:

YAZAR HAKKINDA

Ceyron Louis

2010-14 yılları arasında Mersin Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nde okudu. Bölümününden birincilik, fakültesinden ise ikincilik derecesi ile mezun oldu. Akademik çalışmalar, yazarlık, fotoğrafçılık ve grafikerliğe dair ürettiği ürünler ile eleştirel akla katkılarını sunmaya devam etmektedir.

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 yorum :

Yorum Gönder