flickr

Requiem for a Dream


ABD yapım ve 2000 yılı çıkışlı 102 dakikalık bir ağıtın hikayesi ile karşınızdayım. "Bir Rüyaya Ağıt" 1978 tarihli Hubert Selby, Jr.'ün aynı adı taşıyan romanından uyarlanarak beyaz perdeye taşınıyor. Baş rollerinde 30 Seconds to Mars grubunun solisti Jared Leto(Harry Goldfarb) ve Ellen Burstyn(Sara Goldfarb) ile Jennifer Connelly(Marion Silver) yer alıyor. Bu dünyada çeşit çeşit bağımlılık vardır. Kimi en zararlısı, kimi ise en keyiflisidir. Bazen bu iki kavram bir araya gelir ve birleşirse işte o zaman bir rüyaya ağıt yakmaya hazırsınız demektir.
Tv, yemek ve uyuşturucu bağımlılıklarını en uç noktalarda yeren mükemmel bir yapım. Yönetmenliğini Darren Aronofsky'nin üstlendiği film kaçırılmaması gereken, özellikle son yıllar da artış gösteren sorunların ışığında tekrar ve tekrar dönerek incelenmesi gereken bir izlenim ve yorum keyfi sunuyor.

Şahsi kanaatim 9/10
IMDb Puanı ise 8.4/10


Share this:

YAZAR HAKKINDA

Ceyron Louis

2010-14 yılları arasında Mersin Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nde okudu. Bölümününden birincilik, fakültesinden ise ikincilik derecesi ile mezun oldu. Akademik çalışmalar, yazarlık, fotoğrafçılık ve grafikerliğe dair ürettiği ürünler ile eleştirel akla katkılarını sunmaya devam etmektedir.

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 yorum :

Yorum Gönder