flickr

Kynodontas


Yunanistan yapımı olarak 2009 yılında izleyici karşısına çıkarılan film, izleyenleri derinden sarsan 94 dakikalık bir seyir keyfi sunmakta. Bu yapımı anlatabilmek için gerekli sözcükleri bulmakta oldukça zorlanıyorum. Ama açık olmak gerekirse; hayatımda izlediğim en absürd yapımlar arasında kolayca üst sıralarda bir yer edinebileceğidir. Ailesini modern dünyanın kötülüklerinden korumak adına giriştiği; gözlem ve hapishane modeli ile modern zamanların manipülatif kurgulamalarını büyük birer ustalıkla sunan, akıl almaz bir film olarak karşımıza çıkıyor Can no.
Yönetmenlik koltuğunda Giorgos Lanthimos'un yer aldığı filmin baş rollerini ise; Christos Stergioglou (Father), Michele Valley (Mother) ve Aggeliki Papoulia (Older Daughter) yer almaktadır. İzole edilmiş bir yaşam, özgürlükten mahrum bireylerin korku ve kısıtlamalarla dolu hayatına eleştirel bir yapım. Büyük bir izlenim keyif vaat ediyor olmasa da eleştirel bir bakış açısı kazanmak adına izlenilmesi gereken yapımlar arasından yer bulmayı başarıyor.


Şahsi Kannatim 7/10
IMDb Puanı ise 7,2/10



Share this:

YAZAR HAKKINDA

Ceyron Louis

2010-14 yılları arasında Mersin Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nde okudu. Bölümününden birincilik, fakültesinden ise ikincilik derecesi ile mezun oldu. Akademik çalışmalar, yazarlık, fotoğrafçılık ve grafikerliğe dair ürettiği ürünler ile eleştirel akla katkılarını sunmaya devam etmektedir.

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 yorum :

Yorum Gönder