flickr

Donnie Darko


2001 yapım yılı ile Richard Kelly'nin yazıp yönetmiş olduğu film, 113 dakikalık eşi benzeri bulunmayan bir maceranın kapılarını sizler adına aralıyor. İnsan yaşamının en büyük anlamsızlıklarından olan ölüm ve zaman kavramlarını; iyilik, doğruluk ve kötülük arasındaki ince çizgide müthiş bir anlatım ustalığı ile sunan yapım, izlenmesi, izletilmesi gereken filmler arasında üst sıralarda yer ediniyor. Baş rollerin de Jake Gyllenhaal (Donnie Darko), Jena Malone (Gretchen Ross) ve Mary McDonnell (Rose Darko) gibi ünlü yıldızların yer aldığı yapım, bilim-kurgu tadını verse de hayatın ta kendisi olarak karşımıza çıkıyor.
Genç Donnie'nin ustalıkla öğrettiği gibi; hayat büyük bir maceradan ibarettir. Hayatı sadece iyilik ve kötülük arasında sıkıştırmaya zorlarsanız, sizi de yutabilecek koca bir kare deliğe neden olabilirsiniz. Sevdiklerinizin, sahip olduklarınızın değerini bilin. Zaman da geriye yol alıp, o mükemmel kişi için hayatınızı feda etmeye dahi hazırsanız artık, hazırsınız demektir.

Şahsi Kanaatim 8,6/10
IMDb Paunı ise 8,2/10


Share this:

YAZAR HAKKINDA

Ceyron Louis

2010-14 yılları arasında Mersin Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nde okudu. Bölümününden birincilik, fakültesinden ise ikincilik derecesi ile mezun oldu. Akademik çalışmalar, yazarlık, fotoğrafçılık ve grafikerliğe dair ürettiği ürünler ile eleştirel akla katkılarını sunmaya devam etmektedir.

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 yorum :

Yorum Gönder